Haber ve Duyurular

Ordu İlahiyat Vakfı Haber Ve Duyuruları

Prof. Dr. Yavuz ÜNAL Kimdir?

1963 yılında Ordu Fatsa’da doğdu. 1988 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Aynı yıl Mardin İmam-Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı.

1990 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Hadis Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1993 yılında yüksek lisansını, 1997 yılında doktorasını tamamladı. 1998 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalına Yardımcı Doçent olarak öğretim üyeliğine atandı.

2002 yılında Doçent, 2008 yılında da Profesör oldu. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisinin yazı işleri müdürlüğü, Din Bilimleri Akademik Araştırma Dergisi’nin yayın editörlüğü ve fakültenin bilgi işlem sorumluğu görevlerini yürütmektedir.

ic1

29.08.2008 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçildi. Yürütmekte olduğu 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevinde süresi dolduktan sonra 15.08.2013 tarihinde Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak atandı. Halen bu görevlerini yürüten Prof. Dr. ÜNAL ,4. ve 5. Din Şurasının genel sekreterlik görevini de üstlenmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığının prestij eserleri olarak kabul edilen, 2 bin ilim adamının otuz yıl süren çalışmalarıyla nihayete eren ‘İslam Ansiklopedisi’, yüz hadis hocasının on yılda hazırladığı ve Prof. Yavuz ÜNAL’ın koordinatörlüğünü ve metin yazarlığını üstlendiği ‘Hadislerle İslam’ ve sekiz yılda hazırlanan ‘İstanbul Kadı Sicilleri’ adlı üç dev eserin oluşmasında büyük çaba ve gayretleri ile yaptığı katkılarından dolayı layık görüldüğü “Yüzyılın İslam Kültür Hizmet ve Onur Ödülü”nü geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden almıştır.

Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, Halen Ordu İlahiyat Vakfının Başkanlığını Yürütmektedir.

Menü Galeri

• ordu-ilahiyat00001
  • ordu-ilahiyat00002
  • ordu-ilahiyat00003
  • ordu-ilahiyat00004
  • ordu-ilahiyat00005
  • ordu-ilahiyat00006
  • ordu-ilahiyat00007
  • ordu-ilahiyat00008
  • ordu-ilahiyat00009
  • ordu-ilahiyat00010
  • ordu-ilahiyat00011
  • ordu-ilahiyat00012

İLETİŞİM ADRESİMİZ

Eğitim ve Araştırma Kütüphanesi, Selimiye Mahallesi, Elbiseciler Sok., No: 1/B Altınordu / Ordu.

• dummy0452 666 9000

• dummy0507 234 7643