Ordu İlahiyat Vakfı İle İlgili Tanıtım Yazısı

Ordu İlahiyat Vakfı, 2015 yılında Ordu ilinde kurulmuştur. Vakfımızın tam adı "Ordu İlahiyat Vakfı" olup kısa adı ORİV'dir. Ordu İlahiyat Vakfını, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapan gönüllü öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezunlar birlikte kurmuşlardır. Tamamıyla gönüllülük esasıyla kurulmuş vakfımızın ticari gayesi bulunmamaktadır.

Vakfın merkezi Ordu ilindedir. Adresi: Selimiye Mahallesi, Elbiseciler Sok., No: 1/B Altınordu / Ordu olarak belirlenmiştir. Vakfımızın gayesi "İlahiyat Fakültesinde nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak, öğrencilerine burs, yurt vb. konularda yardımcı olmak, Fakültenin ve müştemilatının projelendirilmesi, yapımı ve bakımına katkı sağlamak, bireysel ve toplumsal değerler konusunda bilinç oluşturmak amacıyla akademik, kültürel ve ekonomik çalışmalar yapmak, toplumsal sorunların analizine ve çözümüne maddi ve manevi olarak katkı sağlamak ve sosyal yardımlar yapmak ," olarak belielenmiştir.

Bu amaçtan hareketle  vakfımız, öğrenci-öğretmen camiasından oldukça ilgi görmüştür. Ordu üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyan gençlerimiz ve öğretim elemanlarımız, vakıf çatısı altında sosyal etkinliklere katılmakta, birlikte projeler yapmaktadır. Bu haliyle Ordu üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerini  ve öğretim üyelerini tek bir çatıda birleştirmektedir. Mezunların da katkıları ile vakıf çalışmaları, gençlerimiz için oldukça yararlı hale gelmiştir.

Hakkımızda 1
Hakkımızda 2
Hakkımızda 3
Hakkımızda 4

Ordu  İlahiyat Vakfı, amaçlarını gerçekleştirmek için birçok faaliyette bulunmaktadır. Bu faaaliyetlerden örnekler vermek gerekirse fakültede eğitim - öğretimin kalitesini arttırmak, fakülte yönetimiyle iş birliği yaparak eğitim öğretim alanlarına yeni yatırımlar yapmak, öğrencilerin ders dışı eğitim  faaliyetlerine katkıda bulunmak, kütüphaneler ve okuma salonları kurarak eğitim - öğretimin kalitesini arttırmak olarak sıralanabilir. Vakfımızın sıralı tüm faaliyetlerine vakıf senedi sayfamızdan da ulaşabilirsiniz.

Vakfımızın Başkanlığını İlahiyat Fakültesi/ İslami Bilimler Bölümünde görevli  Prof. Dr. Yavuz ÜNAL üstlenmektedir. Kendi değerli katkılarının yanında 7 yönetim kurulu üyemiz, 3 yönetim kurulu yedek üyemiz, 3 denetim kurulu asil üyesi ve 3 denetim kurulu yedek üyesi bulunmaktadır. Vakıf yönetimi olarak alınan kararların hepsi toplantı yapılıp, oy birliği/oy çokluğu ilkesine göre alınmaktadır.

Hakkımızda 1
Hakkımızda 2
Hakkımızda 3
Hakkımızda 4

Vakfımızın en önemli çalışması Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Kütüphanesidir. Vakıf çalışmalarımız genellikle bu kütüphanede gerçekleşmektedir. Yönetim kurulu toplantıları, öğrenci ve öğretim üyelerinin kitap okuma çalışmaları ve diğer vakıf çalışmaları bu mekanda yapılmaktadır.

Vakfımızın internet sitesi 20/01/2018 tarihinde http://www.orduilahiyatvakfi.org adresinde yayına girmiştir. Vakfımız ile ilgili en doğru bilgi, belge ve haberlere internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Vakfımızın Kuruluşundan bu yana bize maddi-menevi katkıda bulunmuş tüm vakıf üyeleri ve sevenlerimize teşekkür ediyoruz.

Vakıf Yönetim kurulu

Menü Galeri

• ordu-ilahiyat00001
  • ordu-ilahiyat00002
  • ordu-ilahiyat00003
  • ordu-ilahiyat00004
  • ordu-ilahiyat00005
  • ordu-ilahiyat00006
  • ordu-ilahiyat00007
  • ordu-ilahiyat00008
  • ordu-ilahiyat00009
  • ordu-ilahiyat00010
  • ordu-ilahiyat00011
  • ordu-ilahiyat00012

İLETİŞİM ADRESİMİZ

Eğitim ve Araştırma Kütüphanesi, Selimiye Mahallesi, Elbiseciler Sok., No: 1/B Altınordu / Ordu.

• dummy0452 666 9000

• dummy0507 234 7643